zenei menedzsment ügynökség
zenei menedzsment ügynökség
zenei menedzsment ügynökség

Gold Record
zenei menedzsment ügynökség

kiadó, menedzsment, rendezvény, sajtó, PR
Környezetvédelmi állásfoglalás

A Gold Record fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a hosszú távú és kiegyensúlyozott munkára, a munkahelyek minőségének javítására, és egyre több energiát fordít az ökológiai lábnyoma csökkentésére.

Ebben az iparágban rengetegszer használnak tömegben gyártott termékeket, CD-lemezeket, műanyag tokokat, a koncertbelépő szalagokat, üdítős flakonokat vagy műanyag poharakat. A zenészek, a stáb és a technika buszokkal, teherautókkal, személykocsikkal érkezik a fellépés helyszínére, és egy-egy jó évben több százezer kilométert megtéve az országban és azon túl is.

 


A Gold Recordnál úgy döntöttünk, hogy ahol csak lehet, áttérünk egy fenntarthatóbb és környezetbarátabb konstrukcióra
 

A digitális zenehallgatás elterjedésével kézenfekvő volt, hogy csak annyi lemezt gyártassunk, amely valóban elfogy és inkább plusz költséggel utángyártassunk, ha van rá közönségigény, mint felesleges szemetet termeljünk. Továbbá a megjelent hanghordozók esetében törekszünk arra, hogy minél kevesebb műanyag felhasználásával  készüljön el a termék, és ha lehet újrahasznosított papírból legyen a borító.


A merchandise termékeknél is cél a hosszú élettartamú tárgyak készítése és az újrahasznosított alapanyagok használata.

Az irodai kiszolgálásnál, ügyfélfogadásnál beszüntettük a műanyagpalackos üdítőket. Helyette csapra szerelt víztisztítóval, az újratölthető szódával és a különböző szörpökkel csökkentjük a környezetünk terhelését. Természetesen bevezettük azt is, hogy a közös helyiségekben szelektíven gyűjtjük a hulladékot.

 

 

A visszajelzések alapján a partnereink és az előadóink egyre felelősebben gondolkodnak ebben a témában. Néhány zenekarunk már a koncerten is szelektíven gyűjti a szemetét, illetve sokan átálltak a saját kulacs és pohár használatára is.

Sajnos az irodai munka és a vele járó adminisztráció elég pazarló tud lenni, hiszen rengeteg szerződés, igazolás, számla stb. készül naponta.  Ennek csökkentésére online koncertszervezési- és vállalatirányítási szoftvert fejlesztettünk, így amit csak lehet, azt csak digitális formában tárolunk.

A cég tulajdonában csak elektromos és hibrid hajtású járművek vannak.

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..