zenei menedzsment ügynökség
zenei menedzsment ügynökség
zenei menedzsment ügynökség

Gold Record
zenei menedzsment ügynökség

kiadó, menedzsment, rendezvény, sajtó, PR
Első albumával jelentkezik az X-Faktor felfedezettje, Manuel
2022. Június 06.

Megjelent Manuel Idegen című nagylemeze, melyet az elmúlt két évben szerzett tapasztalatai, például egy múltbeli szerelmi csalódása ihletett.

Óriási változáson ment keresztül Manuel élete, mióta 2019-ben berobbant az X-Faktor kilencedik évadában. A rapper-dalszerző a tehetségkutató verseny után számtalan projektben részt vehetett, országszerte turnézott, mára pedig (élő) zenekar kíséretében állhat színpadra.

Ráadásul még idén kiadja Idegen című első nagylemezét – méghozzá két részletben. „Nem szerettem volna, ha az albumon szereplő dalok nem kapnák meg azt a figyelmet, amit megérdemelnek” – indokolta meg döntését Manuel.

A most megjelenő Idegen Vol. 1. öt számot tartalmaz és még idén megérkezik a második része is a lemeznek. Összességében pedig a tőlem megszokottnál jóval több felvételt hallhat majd a közönség” – mondta. „Nagyon büszke vagyok mindegyikre.” Az albumon a VALMAR-ból jól ismert Marics Peti mellett többen is közreműködtek, ám az ő kilétüket egyelőre nem akarja felfedni. Azt viszont máris elárulta, hogy a dalokat az elmúlt két évének eseményei ihlették. Nemrég ért véget egy hosszútávú kapcsolata, így ezt a tapasztalatát is feldolgozta a szövegeiben.
 


Az Idegen Vol.1. egyik kiemelt dala a „Balenciaga”, aminek az ötlete még Valentin-napon született meg. „Éppen egyedül ültem otthon és egy Future dalt pörgettem. Annyira megtetszett, hogy kerestem egy hasonló beatet” – mesélte Manuel. „Látszólag csak sorok, mondatok repkednek ide oda, de valójában sok érzés kavargott bennem, amikor megírtam a szövegét. Talán ezért is ilyen összetett. A bulikról, a csajozásról szól, és arról, hogy ezek a dolgok nem érnek annyit, mint amikor az ember mellett ott áll valaki stabilan.” Azt is kiemelte, nem akarta, hogy a szám hangulata a szakításra emlékeztesse a hallgatóit.

Manuel egyébként hamarosan beleveti magát a fesztiválszezonba a zenekarával. „Hálás vagyok érte, hogy az összes nagyobb volumenű rendezvényre meghívtak minket.” De az új EP felvételeit a Budapest Parkban is bemutatja majd július 30-án, ahol a ByeAlex és a Slepp előzenekaraként lép fel.
 

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..