Carson Coma

A nagyon fiatal, jelenleg tizen- és huszonévesekből álló életvidám Carson Coma 2018 nyarán nyerte el jelenlegi formáját:

Bóna Zsombor - gitár, vokál
Fekete Giorgio - gitár, ének
Gaál Péter - ütőhangszerek, szintetizátor
Héra Barnabás - dob, vokál
Jónás Attila- basszusgitár
Kun Bálint - billentyűsök, vokál

2018 szeptemberében a zenekar kiadta első single-jét ‘What A Time To Be Alive’ címmel, melyhez egy videóklipet is készítettek Komróczki Diána rendezésével. A gimis zenekarként indult együttes ‘60-as évek beatzenéje iránti rajongása fellelhető ebben a videóban: előtérbe került az orgona, a hatvanas évekbeli öltözködés és a vidámság, a dalok pozitív üzenete, a humor, a fiatalos bohóság. Ez lett az igazi védjegye a zenekarnak, rákontrázva az elmúlt évek sadboy-kultúrájára, Ők mindig vidámak, minden vidéki koncertet egyfajta osztálykirándulásként él meg a csapat, akik nem csak egy alkotói csoportként dolgoznak együtt, hanem baráti társaságként is.

Ezután a zenekar a Hangfoglaló program induló zenekari alprogramának 20 nyertese között tudhatta magát. A Kikeltető tehetségkutatón nyújtott teljesítményük alapján pedig mind a szakma, mind a közönség meismerte és megkedvelte a zenekart.

2018 végén készítettek egy Live sessiont a Hintaló iszodában, mely keretein belül tették közzé először online is hallható formátumban ‘kreolkék pillanatok’ című első magyar nyelvű dalukat. 

2019 elején felvették első nagylemezüket Corduroy Club címen a Stamusic stúdióban, a felvételért és a keverésért Zwickl Ábel, a masterelésért pedig Stámusz Ferenc volt a felelős. A lemezen a koncerteken rendszeresen eljátszott dalokon kívül még élőben soha elő nem adott szerzemények is felcsendülnek.

A lemez hangzására a ‘60-as évek zenéjén kívül a jelenlegi alternatív/popzenei trendek is nagy hatással voltak, így egy rendkívül eklektikus hanganyagot kaphattunk kézhez; majdnem minden dal más-más igényeket elégít ki. Ez a sokszínűség megmutatkozik a többnyelvűségben is – amely két magyar nyelvű dalt jelent a kilenc számból – , illetve a többszólamúságban vagy adott esetben több énekessel való operálásban, hiszen a ‘She’s a Sinner’ című dalt a zenekar dobosa énekelte fel.

A lemez április 25-én jelent meg CD-n és minden streaming oldalon, az album második single-je, a ‘Song About My Grandma’ pedig április 18-án látott napvilágot szintén egy videóklip keretein belül, melyet Lippai Balázs rendezett. A klip a 20. század amerikai szituációs komédiáiból építkezik, erős hangsúlyt fektetve a ‘90-es évek Magyarországon meghonosodott sorozataival. Pár hónap leforgása alatt a zenekar fellépett már a legnagyobb budapesti klubokban (pl.: A38 hajó, Dürer Kert nagyterem) olyan előadók előtt, mint az Elefánt, a MIddlemist Red vagy a Blahalouisiana, akik vendégeként mutatják majd be frissen felvett lemezüket a Kobuci Kertben május 18-án.

A zenekarral idén nyáron a legtöbb hazai fesztiválon (pl.: Kolorádó, Bánkitó, Művészetek Völgye, Szegedi Ifjúsági Napok) találkozhat majd a közönség, szeptemberben pedig eddigi legnagyobb koncertjükre készülnek, melynek a Budapest Park ad teret.

Gold Record kiadványok:
2019 // Song About My Grandma (dal)
2019 // Corduroy Club (ALBUM)
2019 // Nem vagyok ideges (live session) (dal)
2019 // Peti és Én (dal)