zenei menedzsment ügynökség
zenei menedzsment ügynökség
zenei menedzsment ügynökség

Gold Record
zenei menedzsment ügynökség

kiadó, menedzsment, rendezvény, sajtó, PR
„Rohadtul bizonytalan egy időszak ez, és ez így teljesen oké”: új dal és klip a Hűvöstől
2024. Május 30.

„Sokféle figurától megkaptam az utóbbi években azt, hogy »ezek a húszas éveitek a legszebbek, most éljetek!«. Nem akarom azt gondolni, hogy ez igaz, hogy tényleg most kell mindent és mindenkit megtalálni, most kell megváltani a világot, most kell görcsösen megélni a legnagyobb amplitúdójú dolgokat, meg hogy most kell »kiégetnie« magát az embernek” – mondta a dal címével kapcsolatban Vidiczki Zsombor, a zenekar frontembere.

Társadalmi nyomás, sürgetés, befásult élet, kitaposott életutak, kiégés – ez az, amitől menekülnek a mai fiatalok. Zsombi, aki a szöveget is jegyzi, az ettől való félelmét írta meg a dalban: „Látom a kortársaimon és magamon is, hogy rohadtul bizonytalan egy időszak ez, és ez így teljesen oké. Nem akarom kapkodva átvészelni, mert mostanság ez a norma. Nem akarok 25 éves koromban befásulva, a 8-16-os melómmal, amivel épp kifizetem az albit, a Tinderről összeszedett csajommal, csak hogy legyen valaki mellettem, szorongva várni azt a havi egy alkalmat, amikor a srácokkal megnézzük a kedvenc focicsapatunk meccsét és úgy nosztalgiázni az elmúlt 5 évről, mintha ezután már nem lehetne izgalmas semmi. Kösz, de nem. Lehet, hogy pont ezért is zenélek, mert ez megtart egy kicsit gyereknek még egy ideig.”

Szövegileg és zeneileg is teljesen új fejezetet jelent a Hűvös számára ez a dal, mindeközben igyekeztek hűek maradni ahhoz, amit eddig képviselni szerettek volna. A dal születése izgalmas folyamat volt, ugyanis eredetileg egy másik dal részeként szolgált a VERTIGO refrénje, csak később lett különálló dal belőle: „A refrén megvolt már egy ideje, hiszen egy másik dalunk outroja volt. Folyamatosan erőltettem a srácoknak, hogy csináljuk már meg egy külön dalnak.  Aztán egyszer ezernyi impulzussal hazaértem valami buliból és nekifogtam kibontani azt a kis outro részt, hogy miről is szólhatna, ha egy teljes dal lenne. Nagyjából 30 perc alatt lett belőle egy egyszálgitáros trekk” – mesélte Zsombi.

A szöveg és az alapdallam létrejöttét zenei kísérletezgetés követte. A produceri munkában az új dal esetében is Zwickl Ábel volt a zenekar segítségére: „Pár héttel később felutaztam Ábelhez és mondtam neki, hogy kísérletezzünk már egy kicsit ezzel, ne menjünk bele a szokásos dalszerzéses eszköztárunkba. Nézegettünk rá gépdobokat, mindenféle szintihangzást és automatizálást, hülyéskedtünk az autotune-nal és hasonlók. Akkoriban elég sok The Strokes-ot hallgattam és Julian Casablancas dalszerzési kreativitása és nyersessége baromira inspirált. Nem feltétlenül hallatszik ez a dalon, de biztosan ez is mozgatott belülről. Igazából alig várom, hogy koncerteken az emberekkel együtt sírva ordibáljunk és éljük meg a pillanatot” – tette hozzá.

Az dalhoz klip is készült. Ahogyan a tavaly novemberben megjelent Rendezői változat esetében, a Vertigónál is Fancsali Kristóffal, Muhi Marcell-lel, Markó Tamással és Susla Lucával dolgozott együtt a zenekar: „A vizuális megjelenítéshez csak annyi ötletünk volt, hogy valami egysnittes dologgal szeretnénk kísérletezni, hogy minél bezártabbnak hasson az egész megjelenítés. Ezt a gondolatot adtuk át Fancsali Kristófnak, aki a zseniális csapatával együtt életre keltette a koncepciónkat.”

A Hűvös számos hazai fesztiválon megfordul a nyár folyamán: a Fishing On Orfűn, a Művészetek Völgyében, a Campus Fesztiválon, a Fezenen és SZIN-en is felcsendül majd az új dal. A legközelebbi fesztiváldátum június 26-a, amikor a Fishing on Orfű 2. Nagyszínpadán lehet a zenekart élőben látni és hallani.

 

 

YouTube: https://www.youtube.com/@huvos5004

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3xUvGJC2dqdwZ63D801tmA

Instagram: https://www.instagram.com/huvosband

Facebook: https://www.facebook.com/Huvosband

Weboldal: https://www.huvos.band/

TikTok: https://www.tiktok.com/@huvosband

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt..